Blog

Selvstændig på barsel – hvordan sætter man sin virksomhed på pause?

by Bettina on 3. august 2020 No comments

Det er i dag min første arbejdsdag efter sommerferien. Normalt vil jeg bruge de første dage efter en lang ferie på at tænke nye tanker og drømme stort. Men ikke i år. I år har jeg fire uger til at sætte Skindstad og Finurligheder på pause, imens jeg holder barsel som selvstændig…

Mit bloginldæg kommer ikke til at handle om regler og barselsdagpenge.

Det kommer til at handle om de tanker jeg gør mig om mine virksomheder, og hvordan jeg forbereder at sætte dem på hold i en periode. At holde barsel som selvstændig er ganske anderledes end at holde barsel som lønmodtager; Jeg kan ikke bare starte på fuld tid igen, når barslen er slut og forvente, at der er arbejde til mig. Nej. Jeg er nødt til at tænke mig om, så jeg udnytter mine ressourcer bedst muligt. Både frem til barsel, og når jeg skal starte op igen.

Der er ingen ansatte i mine virksomheder, og da begge er opbygget omkring mig, så kan jeg heller ikke bare lige hyre en vikar ind. Det eneste, der er dækket ind under hele barslen er håndtering af de ordre, der kommer i Finurligheders kreashop. Dem tager min mand sig af, og han har lovet at tage en meget fair timepris 😉

Men alt det andet. Det skal sættes på hold.

Og jeg har tænkt og tænkt på, hvordan jeg dog gør det bedst. Jeg har ikke bare lyst til at lukke og slukke og er ganske givet ude af stand til at slippe tøjlerne uden jeg har en form for plan for, hvad der skal ske. Omvendt har jeg hverken tid eller overskud til at lave automatiserede kampagner, der holder forretningerne i live, imens jeg sidder i sofaen og ammer. Og jeg tror heller ikke på, at det alligevel vil gøre en nævneværdig forskel. Passiv indkomst virker en smule utopisk.

I stedet har jeg lavet et overblik over hver af mine virksomheder. Skindstad er den platform du er på nu, hvor jeg hjælper andre selvstændige med forretningsudvikling, sparring og visuel kommunikation. Udover konsulentopgaver laver jeg også workshops og min plan er at gøre en del af virksomheden til en online forretning. Den plan blev lige udskudt lidt på grund af baby, men det er helt klart her jeg vil fokuserer efter barsel. Derfor vil jeg de næste fire uger skrive blogindlæg, hvor jeg deler ud af inspiration, mine egne erfaringer og konkrete værktøjer, jeg benytter mig af, når jeg hjælper mine kunder. Og sørge for, at SEO-optimere blogindlæggende, så de forhåbentlig trækker nogle besøgende imens jeg sidder der i sofaen og ammer.

Og faktisk er det, det samme jeg gør for Finurligheder; Jeg laver noget godt og lækkert indhold, der trækker relevant trafik til hjemmesiden imens jeg er fraværende. 

På den måde sikrer jeg, at der er masser af inspirerende indhold for mine målgrupper, selvom jeg i en periode ikke producerer noget.

Når jeg så begynder at arbejde lidt igen – min plan er, at starte lige så stille op, imens baby stadig er hjemme – så kan jeg samle trådene op, men først der beslutte, hvilke produkter jeg vil fokuserer på og lave kampagner for. 

Og hvem ved, hvad der sker under barslen, når hjernen i en lang periode ikke skal tænke på virksomhederne…

Hvem ved, hvilke idéer, muligheder og mennesker der dukker op?

Det kan også være, at jeg bruger al min energi på amning, vågne nætter og et uroligt barn. Men det bliver der heldigvis skabt plads til.

Ikke mindst mentalt.

Mange hilsner
Bettina

BettinaSelvstændig på barsel – hvordan sætter man sin virksomhed på pause?

Join the conversation