Chancen for, at du rammer målgruppen med din markedsføring lige i det sekund, de har brug for netop det, din virksomhed sælger er… lille.
Det er i hvert fald både dyrt og tidskrævende, hvis du skal markedsføre konstant for at nå din målgruppe (Plus de kan nå at blive virkelig irriteret på dig, inden behovet for din virksomheds produkter opstår…)
Opbygger du derimod et sammenhængende udtryk med klare budskaber – altså en stærk virksomhedsprofil – så er der langt større sandsynlighed for, at lige netop navnet på din virksomhed popper op i målgruppens bevidsthed i det øjeblik det behov opstår, som din virksomhed har løsningen på.
Desuden understøtter de forskellige salgs- og markedsføringstiltag hinanden, hvis målgruppen genkender jer på tværs af de kanaler I møder dem på.
Både online og offline.
Det vil sige, at den måde I møder kunderne på på jeres website eller de sociale medier skal stemme overens med måden I møder dem i virkeligheden uanset om der er tale om en service eller et fysisk produkt. Hvis der er stor forskel i måden I kommunikerer på, så opstår der ikke synergieffekt, hvis I har ramt en kunde med en annonce på Facebook om formiddagen og de træder ind i en butik om eftermiddagen, der har jeres produkter på hylderne. Hvis der ingen genkendelighed er, så husker de jer ikke – og salgsarbejdet starter fra nul, hver gang I prøver at ramme kunderne.
Derfor anbefaler jeg altid mine kunder at få udarbejdet en designmanual, som sætter de overordnede rammer for, hvordan virksomheden profilerer dig visuelt.
Det vil sige, at uanset om virksomheden har en webdesigner til at designe et nyt website, en praktikant til at lave opslag på Facebook eller et bureau til at opbygge et ny messestand, så er der sammenhæng i udtrykket.
En designmanual behøver ikke være super kompliceret – faktisk handler det om at lave den så enkel som muligt, så den er nem at forstå og bruge.
Jeg har efterhånden lavet rigtig mange designmanualer, og fælles for dem er (uanset om de er på to eller tres sider), at de indeholder beskrivelse og visualiseringer af følgende:
- Logo
- Font
- Farver
- Stil og tone for billeder, grafik og illustrationer
- Komposition (Eksempler på, hvordan elementerne bruges i praksis)
Har din virksomhed brug for at få strammet op på udtrykket og skabt mere sammenhæng i måden I visuelt møder kunderne på? Så tag fat i mig, så tager vi en snak om, hvordan vi sammen får målgruppen til at huske din virksomhed, når de vil købe.
Mange hilsner
Bettina Skindstad
Join the conversation